lauantai 27. marraskuuta 2010

Uutta vanhaa tuttavuutta

Tähän on menty. En olisi vielä tovi sitten lyönyt markkaakaan vetoa sen puolesta, että löydän itseni hiihtoladulta tänä(kään) talvena. Viimeksi olen hiihtänyt 26.3.2005 ja sitä ennen joskus 90-luvun alussa. Todennäköisesti siis hallitsen curlingin ja jousiammunnan paremmin kuin hiihdon.

Nopeasti pääteltynä kovinkaan läheistä rakkaussuhdetta ko. lajiin ei ole. Parta huurussa sätkiminen ei ole houkuttanut, mutta nyt päädyin antamaan urheilun nimissä hiihdollekin mahdollisuuden. Väittävät varsin kokonaisvaltaiseksi ja tehokkaaksi liikkumiseksi ja se riittää kriteerien osalta tässä vaiheessa. Ladulle asti en siis ole päässyt, mutta varusteet odottavat nurkassa. Mitoiltaan ne ovat vähän kompromissit perinteisen ja luistelun väliltä, kun en tiedä, kumpaa osaan tai kummasta pidän enemmän.

Budjettitehokkuus pääsi tässä tosin huippuunsa. BudgetSportista löytyi hiihtosauvat, 10€/pari ja pelisilmäinen isä on ostanut aiempina vuosina kirpputorilta hölmöjen pilkkahintaan kauppaamia suksia. Suksiksi valikoitui tällä kertaa Peltosen Zenith Classicit, joista on kuulemma maksettu 10€. (Vuoden 2011 malli alk. 329€). Monot on toistaiseksi lainakamaa, mutta eiköhän tämäkin puoli tosin ratkaista pikavauhtia järkikustannuksin. Koska intohimo lajiin ei ole valtava (vielä), en todellakaan ole satsaamassa siihen myöskään hirmusummia. 20€ saa nyt riittää, tuplataan panokset, jos oikein kipinä iskee.

Harvinaista kyllä, Turussa on jo nyt lunta. Kaupungin hiihtoladut löytyvät näppärästi taulukoituina tästä linkistä ja jo nyt saa löytyy jo valikoimaa laduille. Mahtavaa, mutta koska kyseessä on marraskuu ja Turku, niin lumitilanteeseen ei voi sokeasti varata kaikkea toivoaan. Kymmenen päivän sääennuste tosin näyttää pelkkää pakkasta, joten ainakin nyt voi jo korkata kauden. Vesisateiden iskiessä niskaan voi sitten ottaa nastat kengistä ja lisätä juoksun määrää treenissä.

Hiihtoseuraksi saa siis ilmoittautua. Lisätään nyt ainakin toistaiseksi hiihdon painotusta treenissä ja katsotaan, mihin se johtaa.

edit: sohvalla istuessa treenivinkkejä löytyy tutusti taas vaikka Triathlon-lehden artikkelista ja jos jaksaa lukea forumeita, niin tämä Juoksufoorumin palsta kertoo myös muusta triathlon-treenistä. Lisävinkeistä ei liene haittaa, oli päivä mikä tahansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti