maanantai 29. marraskuuta 2010

Ekat hiihdot takana

Noniin, tulihan tämäkin eteen. Reipas -14°C pakkanen ei saanut pitäytymään sohvalla ja kun Turun kaupungin hiihtoladut kerran alkavat olla auki, niin kai se oli pakko mennä. Ei tuossa kelissä tee mieli edes juosta, joten sukset alle ja ladulle.

Impivaaran kuntoradan ladut ainakin olivat moitteettomassa kunnossa. Luistelutilaa piisaa ja perinteisen tyylin loistokunnossa olevat urat helpottivat kokemattomankin ensisutaisuja. Propsit kaupungille, ainakin tästä on tehty helpompaa.

Pitovoiteiden hallinta meni hieman poskelleen, jokaisesta potkusta lipsahti hieman hyväntekeväisyyden puolelle ja kun kokeili etenemistä ilman käsien apua, tipahti vauhdista varmasti lähes 3/4. Ensi kerralla ehkä luen jopa vihjeitä ja ohjeita ennen ladulle lähtöä, ei tuo tyhjänpotkiminen niin kivaa ollut. Tosin sillä erolla juoksuun, ettei tuosta kipeytynyt jalat kesken suorituksen. Ylämäissä tuon huomasi varsin hyvin, aikamoisia vauvanaskeleita sai potkia, että pääsi mäen päälle. Alamäille kiitosta hyvästä luistosta ja pulssin tasausmahdollisuudesta.

Tunti ladulla, reilu 9km mittarissa ja nyt pitäisi arpoa vielä, mitä lihaksia pitäisi venytellä. Varmuuden vuoksi venyttelin ylävartalosta lähes kaiken, minkä osasin ja hain vielä kertausapua tästä aiemmin mainitusta venyttelykuvastosta.

Huomenna sitten nähdään, mitä lihaksia tuli sitten käytettyä. Alaselkä varmasti hyppii silmille, muista en osaa rehellisesti sanoa mitään. Odotetaan jännityksellä.

2 kommenttia:

  1. Tollanen -14 on erittäin vaikea keli voitelun kannalta. Suosittelen ainakin luiston puolesta tutustumaan fluorivoiteisiin. Ovat hieman kalliimpia kuin tavalliset voiteet, mutta harmitus ladulla paljon pienempää :/

    VastaaPoista
  2. Joo, läskiksihän se meni, kun ei tiennyt, mitä tekee ja miten tekee. Sen verran sain vetoapua purkista, että siinä luki -8°C/ -15°C, eli uskoakseni käytettyä voidetta ei voi syyttää niin paljon kuin voitelijaa.

    Hyvänä puolena tosin se, että harmitus edelliseen kertaan verrattuna oli tosi minimaalinen. Kai tuo olisi turhauttanut, jos olisi yhtään tiennyt, millaista sen oikeasti pitäisi olla.

    Viikonloppuna uusiksi, pitää hieman tarkkailla kelejä ja voiteluohjeita.

    VastaaPoista