maanantai 22. marraskuuta 2010

Nastatesti, vol. 1

Edelliseen liukastelutekstiin viitaten, kävin lunastamassa Partiovarusteesta irtonastat tossuihin. Soittokierros pitkin urheilukauppoja Turussa paljasti, että itseasennettavat irtonastat ovatkin aikamoinen harvinaisuus. Tällä kertaa mukaan päätyi Maxigripin nastasarja, joka oli ainakin parhaan hintainen kahdesta vertailtavasta paketista. Toisessa oli tosin hienompi paketti, mutta otin nyt ankaran riskin ja päädyin halvempaan.

Nykyiset Adidakset vetelevät muutenkin viimeistä talveaan, mutta ovat niin täydellisesti jalkaan sopivat, että halusin testata nastoja juuri näihin kenkiin. Lisähyötynä kierreruuvilla varustetut nastat saa hyvinkin nopeasti pois. Toki siis valmisnastoitettujakin kenkiä saa ostaa, mutta Turussa pysyvään lumitilanteeseen ei järin kannata kaikkia vedonlyöntirahojaan satsata. Nastojen ropina on autoillessakin riittävän raivostuttavaa, en halua tietää, millaista se olisi sitten juostessa.

En ole ikinä käyttänyt edes piikkareita, joten nastojen määrä hoidettiin nyt varovaisuuden periaatteella. Päkiän alle timanttimuodostelmaan päätyi nyt neljä nastaa ja kantapäähän vielä varoiksi yksi.

Varovaisuus toi iloa lenkille, mutta pari lisänastaa varsinkin kengän kärjessä olisi kelvannut. Sutiminen oli silti huomattavasti vähäisempää kuin ilman nastoja ja varsinkin alamäessä oli ilo huomata, että askeleeseen voi luottaa ja voi oikeasti keskittyä pitämään jalat rentona. Pahimmissa jääkohdissa ei näistäkään toki taianomaista apua ole, mutta kuivalla asfaltilla huomasi tuon dramaattisen eron.

Askeleeseen nastat eivät kuitenkaan vaikuttaneet. Noin pienet nypyt eivät tunnu juostessa lainkaan, mutta ero oli vähentyneen liukastelun takia jo nyt huomattava. Nastatesti vol. 2 sisältää pari lisänastaa näiden jo asennettujen lisäksi, niin lenkkivauhtiakin voinee hieman lisätä. Jos ei vielä omista nastallisia tossuja, niin tätä ratkaisua voi suositella lämpimästi.

3 kommenttia:

  1. Kokemuksella voin sanoa että nastat auttaa ihan älyttömästi siihen luistoon ja eilen harmitti kun nastat ei ollut alla. Itsellä taisi olla joku melkein kymmenkunta edessä ja viitisen kappaletta takana niin koko lumikausi meni niillä jos Karikolla ei hiekoitusta ollut juuri jaettu tai muualla juoksenteli.

    -Heikki

    VastaaPoista
  2. Otetaan sen verran takaisin, että vaikka eilen jalat olivat iloisen pehmeät jne., niin tänään pohkeet on kyllä olleet taas rennot kuin telaketju pakkasessa.

    No, polvi ei silti kivistänyt tällä kertaa, eli oli tuosta jotain iloa. Lisätään nastoja ja pitoa ja katsotaan uusiksi.

    VastaaPoista
  3. Kiitos infosta. Sama juttu, hyvät tossut kaapissa ja nastoja etsin koko illan joka paikasta. Kaikki aivan pihalla.

    Tilasin Maxigripin nastat. Katsotaan sitten josko pito paranee...;)

    Terv

    Esa H.

    VastaaPoista