sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Fillarikausi paketissa?

Tänään oli vielä tarkoitus tehdä kevyt pyöräretki. Tätä kirjoittaessa ikkunasta näkyy lumisadetta ja lämpötilaennusteet pyörivät nollan hujakoilla.  Niin paljon kuin en pyöräilystä tässä projektissa pidäkään, niin varmasti en aio itseäni siinä myöskään tapattaa. Maastopyörien renkaita kapeimmilla kumeilla ei rehellisesti ottaen kiinnosta edes yrittää ja nyt on pakko keksiä siis vaihtoehtoja.

Talvipyöräily on kyllä aiemmin ollut aktiviteettina, mutta pyörä on ollut maastomallia ja pyöräily on ollut hidasta liikkumista keskustassa. Kuntoilun kanssa sillä on ollut vain vähän tekemistä ja nyt kevytrenkaisemmalla fillarilla ei jotenkin tee mieli polkea yhtään aikaisempia talvia kovemmin. Toki pulssia saisi ylös sen vanhankin fillarin kanssa, mutta kun ei halua. Talvipyöräily on ällöttävää, piste.

Vaihtoehtoja onneksi on. Triathlon-lehden artikkeleistä, eli tästä, tästä ja tästä käy jossain määrin ilmi, ettei monikaan ole riittävän itsetuhoinen talvipyöräilyyn, vaan lisäpainoa saavat sitten juoksu, hiihto, kuntosali ja (yök) kuntopyörä. Kuntosalillakin saa vedettyä minitriathlonia ja tuo vaikuttaa jopa jossain määrin mielekkäältä vaihtoehdolta. Tai siis uintia ei salilla saa järjestettyä, mutta 3*15min -kiertoa juoksumatolla, kuntopyörässä ja soutulaitteessa kahteen kertaan vastaa jo hyvähköä treeniä, eikä kuulosta ollenkaan niin typerältä kuin 90min kuntopyörän päällä. Lisäetuina saa hengata sisätiloissa shortseissa, eikä tarvitse kuolata kaulaliinaan ja pelätä liukastumiskuolemaa koko ajan.

Hiihto on kokonaisvaltaiseen kunnonkehitykseen ilmeisesti tehokas ase ja kun itse olen viimeksi hiihtänyt vuonna 2004 ja sitä ennen ehkä 1992, on varmaa, että tästä tulee tuskaista. Mutta jos kelit sen sallivat, niin kai tuota on pakko herätellä. Välineitähän ei tietenkään ole ja kun viime vuonna jopa Turussa oli ihan oikea talvi, niin kahden perättäisen "oikean" talven todennäköisyys lienee aika pieni toteutuakseen. Pidetään silti peukkuja, kahden kuukauden yhtäjaksoinen lumijakso oli paljon mielekkäämpää kuin se perinteinen +2°C ja vettä.

Onneksi maaliskuuhun on enää 4kk. 120 päivää. Ja takatalvi tulee kuitenkin. Eli 150 päivää pitäisi pitää kuntoa edes jotenkin yllä ja mielellään kunnon pitäisi jopa kasvaa. Eli peruskuntotreenejä pitäisi kelistä riippumatta olla viikossa se kolme tai enemmän. Hyi. Vinkkejä saa esittää ja jos nurkissa lojuu ärsyttävyyksiin asti lentolippuja täältä Etelä-Eurooppaan tai kauemmas, niin kuuntelen tarjouksia :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti