sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Teknologian takia, osa II

Syksyllä kirjoitin, miten jännää ja hauskaa on, kun teknologiasta ja eri nettipalveluista on ihan oikeasti apua treenaukseen. Syksyllä käytössä oli suhteellisen uutena tuttavuutena Heiaheia-palvelu, joka on nytkin ahkerassa käytössä ja Heiaheian viimeisimmät kirjaukset näkyvät tuossa sivupalkissa lähes reaaliajassa. Sports Tracker on jäänyt talven myötä pienemmälle käytölle, kun tuo joulukuun keuhkoputkiruljanssi opetti pysymään suosiolla sisätiloissa. Kevään pyörä- ja juoksulenkeille tuo tosin pääsee taas uusiokäyttöön.

Vanha tuttu sykemittarikin oli löytänyt itsensä ranteeseeni lokakuun aikana ja pienistä puutteistaan huolimatta tuo Soneran joululahja vuosituhannen vaihteen alkupuolelta oli todellinen kultakimpale syksyn treeneihin. Juoksuvauhti sai selkeät ohjenuorat syketasoista ja se teki sen, mitä sen pitääkin. Rauhoitti menoa tai tarvittaessa potki lisävauhtia ilman, että kukaan ulkopuolinen urputtaa pään vieressä. Mahtavaa, mutta kaiken hyvän päättyessä joskus, päättyi tuon laitteen elämänkaari viime viikolla. 

Nyt kalustoa tuon sykemittarin osalta on siis hieman päivitetty ja homma lähti heti lapasesta. M&M Kuntotalon Silver-asiakkaana sain Suunnon M5-mallista 30% alennusta ja ainakin käyttäjäkokemuksena on tuo päivitetty sykemittari rakkautta ensihikoilulla. Viimeinkin keskisyke ja maksimisyke jäävät muistiin ja kellon voi unohtaa ranteeseen myös suihkussa. Jos pitäisi laihtua tai kuntoa tsemppailla, niin tuo kello ohjeistaisi treeniin ja muistuttelisi aina, jos laiskottelee tai keulii treenin osalta. Uintiin tuo ei tosin kelpaa suoraan, koska vedessä kellon ja rintanauhan yhteys pätkii, mutta tarvittaessa Suunnolta voi ostaa Memory Belt -sykevyön, joka tallentaa sykkeen rintanauhaan. Suunnon omista palveluista löytyy Movescount-palvelu, johon voi halutessaan latailla omia treenitietojaan, mutta kuntosalipuolelle kehitetty Suunto Fitness Solution yllätti todella puun takaa. Salilla ollessani siis jopa seinät tarkkailevat menoani ja koko salilla liikkuessani sykkeeni tallentuu Suunnon palveluun.

Klikkaa isommaksi
Torstaina kävin hieman siirtelemässä painoja, nollasin mittarin välissä ja poljin kuntopyörää vielä tovin. Ennen kuin ehdin kotiin posteja lukemaan, oli sähköpostissa yksityiskohtainen raportti kummastakin harjoitteesta ja jos Windows olisi käytössä, voisi tuon treeniraportin ladata suoraan Suunnon omaan training-ohjelmaan. Asiaa. Lisäbonarina tuo härpäke vertailee kuntoilua edellisiin käynteihin ja tekee niistä ilmeisesti jonkinlaisen kootun palautteen. Lisälisäbonarina palvelu vie pian raportit suoraan tuohon Movescount-palveluun. Sen hyöty tosin jäi vielä auki, mutta Heiaheialle löytyi varteenotettava kilpailija. Talven ollessa todella vahvasti sisäurheilupainotteinen, olisi tämä palvelu ollut tervetullut jo tammikuussa. No, kelpaa näinkin.

Toki tässä kaikessa riittäisi Excel, mutta ei näistä vempaimista ainakaan haittaa ole. Heiaheiassa näkee kavereidenkin ylisuorittamisen (terkkuja Juholle, prkl) ja kun koko paketti motivoi, kannustaa ja raportoi samalla, niin kai tästä on pakko hieman iloita. Lisää teknologiakäppyröitä on luvassa, kun raahaan itseni kuntotesteihin mittailemaan vähän kaikkea. Siitä sitten erilliset raportit, luonnollisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti