maanantai 9. toukokuuta 2011

Loppukauden treeniohjelma

Noniin, nyt ollaan jo enää 10 viikon päässä tuosta kisasta. 8kk tehotonta  ja satunnaista roiskimista treenin kanssa saa nyt päätöksensä ja viimeiset viikot voinee keskittyä kiltisti lajitreeneihin ja siellä täällä hieman testailla, miten hyvin kroppa kestää mitäkin rasitusta. Pyöräilyvauhti on ainoana hieman tavoitetta jäljessä, mutta pyörässä ei ole vielä ihan niitä lopullisia renkaitakaan. Jos niistä saa lisävauhtia ylikarkeisiin tehdasrenkaisiin verrattuna, niin mahtavaa. Ainakin näin fillarifoorumeilta saa ymmärtää. Noiden kolmen yhdistelmästä sitten ei olekaan mitään tietoa, sehän nähdään vasta kesäkuun puolella, kun avovedet lämpenevät riittävästi.

Eli kevennettyä salitreeniä lukuunottamatta edessä on vääjäämättä hieman kolmitoikkoinen treenijakso, kun pitää ihan tosissaan uida, pyöräillä ja juosta. Lisäpojot toki Samppalinnan uimalan aukeamisesta, 50m allas ulkoilmassa on jo monin verroin kivempi asia kuin 25m allas rumissa uimahalleissa. Ja pyöräilylle tuplalisäpojot, eilenkin pyöräilin pitkän tovin kovin lähellä kotiani tietämättä yhtään, missä olin. Mahtavaa.

En suoraan sanoen tiedä, miten tuo treeniohjelma pitäisi painottaa, mutta jos itse kisasta vetää ns. hiha-arviot kunkin suoritteen kestosta, niin pyöräilyyn menisi noin 50% treeniajasta, juoksuun 30% ja uintiin 20%. Toki uinnin määrää on tuossa hieman korostettu, mutta se on ollut niin pienellä viime kuukausina, että sietää hieman kiristää. Jos joku on perustellusti eri mieltä näistä treenisuhteutuksista, niin arvostan vinkkejä todella paljon.

Treeniohjelmia etsiessä bongasin, että menivät perkeleet sulkemaan Triathlon-lehden sivustot ja siinä samalla katosi iso kasa hyviä treenivinkkejä. Viimeistelykaudesta oli hyviä juttuja, treenivinkkejä kesäkauteen ja kaikkea kivaa oli tarjolla. Siis oli. Jos joku, jolla on nuo tallessa, lukee tätä, niin saa pistää vaikka postia.  Englanniksi sentään löytyy vielä joitain vinkkejä, mutta triathlon-lehdessä oli kivasti huomioitu, että täällä on talvi 8-18kk joka vuosi ja normaaleilla ihmisillä sellainen vaikuttaa jo hieman treeniohjelman tekoon.

Yskä vaivaa vielä hieman, mutta muuten tuntuma kroppaan on kondiksessa ja kelien lämmetessä on ihan rehellinen hinku päästä ulos liikkeelle. Shortseissa juokseminen on moninkerroin miellyttävämpää kuin koko vaatekaapin ripustaminen niskaan ja pyöräilyssäkin on ihan miellyttävää olla olematta koko ajan julman viiman uhrina. Lisää tätä elämään ja eiköhän tässä olla piakkoin jo kisavalmiita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti