sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Yhdistelmälenkkien iloa

Moni (ainakin kaksi) varoitteli juuri tuosta yhdistelmälenkkien pirullisuudesta. Tosin minun mielestäni, olosuhteiden salliessa, se on jopa huomattavasti mieluisampaa kuin yksittäistreenit. Uintia on vielä hieman kömpelö sotkea tähän puuhaan, mutta kyllä sekin tulee mukaan kelien lämmetessä. Ja tästä taas pojot triathlontreenille, maratonjuoksijoille kaikki myötätunto lajivalinnan tylsyydestä :)

Jo lyhyt kokemus näistä antoi lupausta hyvästä elämästä ja siitä, että vaikka hieman jalkoja pitää asiaan totuttaa, niin pyörältä lenkille siirtyminen ei tunnu lainkaan pahalta tällä hetkellä. Viimeksi alkoivat pyöräilyssä reidet hieman piiputtaa 55km kohdalla ylämäkien kohdalla, mutta silti juoksuvauhtia olisi voinut lisätä kivastikin. Enemmän se oli kokonaisenergian puutetta ja siihenhän pitäisi auttaa kemikaalit, mutta ainakin kuntopuolelta leppoisa vauhti (28km/h pyörällä ja 10,5km/h juosten) meni vallan kivasti. Kemikaaleista, eli energiageeleistä kirjoittelen lisää myöhemmin.

Sujuvia vaihtoja lajien välillä nyt ei ole tullut vielä testailtua, mutta kun tuossa kisassa vauhti ei kaatune siihen, jos vaihdossa menee minuutti tai kaksi optimia pidempään, niin en jaksa jännittää asiaa. Tärkeämpää nyt lienee, että tulee edes kokeiltua, millaista on istua pyörän selässä märillä housuilla ja millaista on juosta täysin väärään liikkeeseen totutetuilla jaloilla. Hyvin se on toistaiseksi mennyt.

Näitä tullee tehtyä nyt jatkossa ainakin kerran tai pari viikossa, kun kerran kelit alkavat olla ihan oikeasti miellyttäviä ja vaikka aikaa on enää noin 9 viikkoa, niin pitkien lenkkien määrää on pakko lisätä vielä. Hyviä vinkkejä näihinkin saa antaa, loppuhetkien treeniohjelma on jossain määrin hakusessa, kuten viime kirjoituksessani sepitinkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti