maanantai 23. toukokuuta 2011

Juoksuvaivoja

Melkein ehdin jo innostua kevään mahdollistamista treenimäärien lisäyksistä, mutta eiköhän siihenkin saatu jokin ongelma.

Ensimmäistä kertaa ikinä jalat lopettivat täysin toimimasta viime viikolla. Pohjekrampista ei ollut yllättäen kyse, vaan kummatkin jalat nilkasta puoleenväliin säärtä vain alkoivat särkeä niin paljon, että juoksulenkki loppui 2,5km kohdalla ja kun totesin jo kävelynkin mahdottomaksi, piti ottaa taksi kotiin. Ei hyvä. Pidin viikon juoksutauon ja viime sunnuntain combolenkillä jalat kyllä toimivat, mutta olivat  vielä kovin kaukana hyvästä.

Lyhyen Googlailun jälkeen löysin pitkiä listoja eri näköisiä vaivoja, joista moni osuu kuvaukseltaan omiin jalkoihin. Ja tavallaan eivät osu sitten lainkaan. Penikat eivät ole tavallaan kipeät (sekin on joskus koettu), akillesjänne ei suoraan satu kuvausten mukaisesti ja kokonaisfiilis olikin ekalla kerralla kuin sääriluissa olisi nippu eri kokoisia murtumia, joiden lisäksi kaikki säären lihakset tuntuivat liian pieniltä niille tarjottuun tilaan. Toisella kerralla helpotti hieman, mutta jalkojen kireys oli taas aivan omaa luokkaansa. Kiitti.
Keho.netistä löytyi tällainen listaus, josta kaksi ensimmäistä lottokuponkia osuu eniten omiin ongelmiin. Parannuskeino on sinänsä helppo, jarru päälle ja palautumaan, joten tällä on kai mentävä hetken aikaa. ja levon aikana lisättävä venytyksiä. Uinti ja pyöräily säästävät jalkoja juoksun tärinärasitukselta ja pitävät minut kunnossa kuitenkin. Toivottavasti lyhyt lepo riittää, ei tässä koko kesää aikaa ole olla juoksematta. Jos ongelma jatkuu, niin menee sormi suuhun. Toivottavasti ei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti