perjantai 29. huhtikuuta 2011

Huhtikuun saldo

Tämän nyt voinee jo hyvillä mielin laskea pelleilyksi. Huhtikuun eka viikko meni pienessä flunssassa, kevät viivytteli varmuuden vuoksi vielä hetken ja kun viimein tuli +10°C lämpötilat, niin jostain puun takaa iski täysin uusi, entistä pahempi flunssa. Ensimmäinen aurinkoinen, lähes lämmin ja tyyni viikko on mennyt kotona yskiessä. Oikeasti, tämä lopetti olemasta taas hauskaa.

Ei voi mitään, pakko tästäkin on nousta. Uuteen nousuun avittaa tuo uusi rakas pyöräni, jonka kanssa pääsin jo hieman kokeilemaan, mitä pyöräily parhaimmillaan voi olla. Vielä on toki skarpattavaa, kesäkumit eivät vielä ole alla ja pyöräilyvaatteista ei vielä uskalla vähentää yhtään. Kun +14°C päivänä kaulaliinan kanssa saa yskän, niin voitte pitää tunkkinne. Muuten, auton renkaidenkin vaihto oli yhtä tuskaa, kaksi(!) tyhjää rengasta talven jäljiltä sai pistää alle. Ikinä ei ole käynyt näin, enkä vieläkään asiaa ymmärrä. Voitte pitää kaikki tunkkinne.

Huhtikuun kuningaslajiksi nousikin yllätyksettömästi pyöräily. 290km uudella fillarilla ja kaupan päälle noin 60km tilastoimatonta työmatkapyöräilyä, joten toivottavasti talvi ei tule ikinä takaisin. Yhdistelmälenkkejäkin ehdin suunnitella jo monta, mutta toteutukseen pääsi (ennen yskän tuloa) vain yksi. 63km pyörällä ja 10,5km juoksua tuntuivat yllättävän leppoisilta suorituksilta. Matalalla sykkeellä mentiin (keskisyke 140) ja vaikka ensifiilis olikin hieman nuukahtanut, oltiin tuosta palauduttu jo saman päivän iltaan mennessä. Mahtavaa, lisää näitä, kiitos.

Huhtikuussa siis kahdesta sairasviikosta huolimatta 22h urheiluja ja sikälimikäli toukokuu menisi ilman yskää, flunssaa, ruttoa tai muita hidastavia tekijöitä, on tarkoitus naputtaa ainakin 40h hikoilua lajien parissa. Ja mikä parasta, Samppalinnan maauimala ja 50m allas aukeaa heti Vapun jälkeen. Tästä tulee vielä kivaa.

Ja Hyvää Vappua kaikille, muistakaa lyödä skumppapäissänne paljon motivoivia triathlonvetoja.

2 kommenttia:

  1. Kun katsoo sun harjoitusmääriä suhteessa niiden kestoon, niin ei tosiaan uskoisi että treenaat kovaa kestävyyttä vaativaan kisaan. Toivottavasti terveys pysyy kondiksessa ja saat treenisessioihin lisää pituutta. Kuulostaa lupaavalta tuo yhdistelmätreeni jonka teit. Sulle kun uinti on vielä helppoa, niin tuo kisahan on pala kakkua. Heitän lisähaasteen: vedä uinti pelkillä käsillä ja säästä jalat pyöräilyyn ja juoksuun, niin aika sen kun paranee.

    VastaaPoista
  2. Noi harjoitusmäärät vs. kestot hieman vääristyy tuossa, kun mukana on myös venyttelyt. Kaikki treenit on salikeikkoja lukuunottamatta vähintään tunnin keikkoja.

    Toki sekin on aika vähän, mutta kunhan tästä yskästä päästään eroon, niin pidennetään treenien mittoja vielä ja otetaan noita combolenkkejä mukaan.

    VastaaPoista