lauantai 22. tammikuuta 2011

Uinnin päivitetty tekniikka

Noniin. Tähän kirjoitukseen viitaten, uintitekniikka pääsi tarkasteluun tammikuun kunniaksi. Uintikertoja on myös lisätty, pari aamu-uintia on yhden pidemmän uintilenkin lisäksi nykyään kalenterissa, joten yritetään sitten tällä reseptillä saada palikat vesiosuudeltakin kuntoon.

Jossain määrin iloisena puolena voitaneen pitää sitä, että vetojen määrä per allasveto on nyt saatu selvästi pienemmäksi. Vielä pitäisi kiristää, mutta 25:sta 20:een pääseminen on jo 20% edistystä, mitä voitaneen pitää hyvänä korjauksena. Nyt siis vetojen määrä 25m altaassa on vaihdellut 17-21 välillä, 50m altaassa vetoja sitten olikin vähän enemmän, 39-43. 50m allas oli muutenkin todella tervetullut kokemus, mutta eihän tässä kaupungissa tällä hetkellä moista tarjota. Kiitos, mutta kevääseen on onneksi enää joitain kuukausia.

Tärkeimpinä korjauksina itse liikkeessä huomasin sen, että sain nyt kiertoliikkeen lähtemään lonkan suunnalta sen sijaan, että tärkeimpänä aseina olisivat pelkät käsivarret. En tiedä, onko tuokaan 100% oikein, mutta vedossa on huomattavasti enemmän voimaa ja kädet pääsevät paljon helpommalla. Samalla olen hieman ylikorostanut kyynärpäiden nostoa, mikä on taas auttanut olkapäiden rasitusta. Halleluja, tämähän muuttui tänään lähes kevyeksi puuhaksi. Tosin eilisen ja tämän päivän (22.1.) uintikeikoilla jalat eivät olleet aivan parhaimmillaan ja kumpanakin päivänä homma lopetettiin kramppien puskiessa lihaksiin. 

Tammikuussa uinti näyttääkin olevan suosituin urheilumuoto. Minulle tuo kelpaa, sisällä on lämmintä ja valoisaa, toisin kuin seinän toisella puolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti