perjantai 1. heinäkuuta 2011

Laskit urpo väärin

Kuva: www.maxim-sports.fi
Hahaa, niin sitä luulee ottaneensa asioista selvää ja tietävänsä, miten pitäisi edetä esim. tankkauksen suhteen kisan aikana. No, otin selvää, kirjoitin siitä ihan tänne asti ja nyt huomasin, etten osaa lukea. Urheilujuomani sisältää alkuperäislaskelmaani verrattuna 10x hiilihydraatteja per pullo (74g/l), joten asiaa sietää tutkia lisää ja laskea kaikki uusiksi. Eli jatkossa, kun luette tuoteselostetta, niin muistakaa ala-asteen opit. Desilitra ei vastaa litraa, vaan se pitää kertoa kymmenellä. Kiitti tästä, mutta oli varmasti hyvä bongata tämäkin ajoissa.

Eli kisarasituksen aikana noin 30-60g/h pitäisi saada hiilihydraatteja. Eri forumeilla ja palstoilla kehoitetaan vielä litkimään loppuvaiheilla kofeiinipitoisia geelejä, ja onneksi yksikään valmistaja ei tee kofeiinipitoisia geelejä, jotka maistuisivat edes osittain inhimisiltä. Päinvastoin, opin jopa nauttimaan Maximin muista geeleistä (mansikka, mustaherukka, sitruuna), mutta se kofeiini on sitten siinä appelsiininmakuisessa, joka maistuu aivan vanhalta kengältä. Ja sama muilla valmistajilla, kiitti tästä.

Eli teoriassa pyöräilyyn lastattuna 2plo urheilumehua, 2plo vettä ja noin 100g lisähiilareita riittää fillarointiin. Lisäksi sitten vielä se juoksu, siihen sitten äkkiä laskettuna noin 100g hiilareita PITÄISI riittää kisaan, mikäli nestettä tarjoillaan riittävästi. Rajuja määriä, mutta ei tässä nyt siihenkään kannata lähteä, että jättää nuo syömättä ja sitten väsähtää.

Lauantaina testataan tätäkin hieman pienemmässä mittakaavassa. Ja lisäksi pitää vielä helteen takia pikaopiskella ennakkotankkaus nesteiden suhteen. Elämäni ensimmäinen sertifioitu pitkän matkan juoksu, Paavo Nurmen puolimaraton on edessä. Luvassa aurinkoa, +28°C hellettä ja viimeistelytreenit menivät täysin läskiksi jalkatulehduksen takia; kortisonipiikillä jalka toipui entiselleen ja nyt pitäisi sitten ainakin hyvän palautumisen vimmalla juosta helteessä alle 1:40. Saas nähdä, ei se ihan yksinkertainen temppu taida olla, mutta vedonlyönnillä on ennenkin ylletty ylisuorituksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti