keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Ei napostele

Noniin, pitihän tämänkin tulla esiin jossain välissä treenikauden aikana. Nyt ei yksinkertaisesti kiinnosta ja jaksa urheilla oikeastaan yhtään. Maaliskuun alku on mennyt täysin susille, ensimmäinen viikko meni yllättävän kevätflunssan kourissa ja toinen viikko on mennyt jaksamisen ja motivaation kuopan pohjalta katsoen.

Ei sinänsä yllättävää: talvella sisäjuoksusta sain jo tarpeekseni, ulkojuoksusta jalat eivät tunnu tykkäävän edes nastakengillä ja pyörällä liikkuminen on näissä kevätjäissä täysin poissuljettu kuntoilumuoto.  Kevät tulee hyvää vauhtia ja pian pääsee juoksemaan ihan asfaltille, mutta tällä hetkellä ulkoliikunta ei vaikuta kovin älykkäältä puuhalta. Jalkakäytävät sulavat osittain päivittäin ja iltaisin ne jäätyvät umpeen ja kun lumessa sentään oli jotain pitoa, nykytilanteessa homma menee täysin luisteluksi. Lisätään päälle vielä pieni väsymys ja yllättävän monet häät, kolmekymppisjuhlat ja yhdet ravit, niin homma onkin sitten tässä. Tänään olisi ollut aikaa mennä lenkille, mutta sopivan kireä tuuli, siperiahenkiset jalkakäytävät ja vieläkin huoltoa kaipaavat pohkeet jättivät tänäänkin sohvalle.

Toki aamuisinkin voisi yrittää, mutta viimeisestä viidestä arkiaamusta neljänä ollaan viimeistään klo 7  istuttu junassa tai bussissa. Kaikkea saa toivoa, mutta tuota ennen en rupea urheilemaan, vaikka joku uhkaisi aseella. Tekosyitä siis piisaa, ei tässä ihan laiskuuttaan treenejä vältellä.

Ei syytä huoleen silti. Tuskin kunto tässä viikon tai kahden aikana täysin katoaa, pian pääsee leikkimään uudella fillarilla ja kun valoa piisaa iltaan asti, on keväällä ihan oikeasti näkyvissä mielekäs treenikausi. Nyt käytetään tämä pieni tovi jalkojen paranteluun, venyttelyyn ja kuntouttamiseen ja pistetään hommaan hiljalleen lisävauhtia. Tai sitten jäädään sohvan uhriksi, mutta epäilen vahvasti jo uuden fillarin ja ihan oikeiden ulkoiluolosuhteiden yllyttävän pienimuotoisiin huippusuorituksiin treeneissä myöhemmin. Fillarista lisää myöhemmin.

Lisämotivaatiota kesälle löytää pienistä oheisaktiviteeteista. Kaverin läksiäisissä klo 3:00 lupailin juosta ensimmäisen puolimaratonini aikaan 1:30-1:40 ja Juhannuksen tietämillä järjestetään myös TuUl:n minitriathlon Kakskerrassa. 400m uintia, 16km fillarointia ja 4km juoksua pitäisi juntata alle tuntiin. Saas nähdä, sohvan pohjalta on helppo huudella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti