maanantai 6. joulukuuta 2010

Nälkä!

Treenaamisen ehkä rajuin fyysinen vaikutus on jatkuva nälkä. Pohkeiden jatkuvat krampit sikseen, ei tätä nälkää jaksa jatkuvasti. Ennen tällaista treenaustakin söin toki kohtuullisen paljon, mutta nyt tuntuu, että tilanne alkaa karata käsistä.

Totutuilla ruokamäärillä ei näemmä pääse mihinkään, nälkä on takaisin ehkä tunti aterian jälkeen. Lisätyillä ruoka- ja ateriamäärillä pääsee edes lähelle, mutta nälkä on silti. Paino ei ole rajusta treenimäärästä huolimatta lähtenyt laskuun, eikä kyllä ole tarvettakaan. Vyötärö on silti kaventunut, portaaton vyöni on jatkuvasti kireämmällä ja puvun housut mahtuvat päälle kuin elettäisiin vuotta 1999. Ottaen huomioon, että olen 183cm pitkä ja paino on 78kg, on tuo muutos yllättävänkin vahva. Ei tällä ruumiinrakenteella ole turvavyö ikinä kiristänyt, ja jokainen kaatuminen on sattunut, eli painonpudotus ei todellakaan ole tavoitteena tässä.

Lisäravinteita en ole silti lähtenyt lisäämään rajusti. Vegetukusta hommasin ihan talvenkin takia D-vitamiinia ja hieman forumeita yms. asiasta lueskeltuani, hommasin myös soijaproteiinia. Tosin minun mielestäni proteiinipirtelöt yms. ovat kehonrakentajien urheilua, mutta tällaisella liikuntamäärällä vitamiinien ja muiden ravinteiden kanssa tuppaa ilmeisesti olemaan pientä alisuoritusta. Ja vaikkei tässä kehoa rakennetakaan, pitänee kestävyydenkin kasvatuksen osalta varmistaa proteiinin saanti, joten tuo soija saa toimia täydennysmättönä pahimpina treenipäivinä. Energiankulutus näemmä vaan nyt on tällä hetkellä hieman eri luokkaa kuin mihin olen tottunut. Lisäksi se maistuu suklaalta, muuten se olisi jäänyt hankkimatta.

En siis ihan tarkkaan tiedä, mitä edes tarvitsisin lisää ja pyrkimyksenä on laadukkaan ruokavalion ylläpito jatkossakin. Valmisruokia en käytännössä syö kuin hätätapauksessa ja kasvikset, pasta, riisi, peruna, kala, liha ja kana vaihtelevat riittävästi(?) ruokalistalla. Jotain pitää silti lisätä, tätä kirjoittaessakin on nälkä ja edellisestä isosta ateriasta on säälittävät 2 tuntia.

Tästä Juoksija-lehden linkkikokoelmasta löytyy onneksi hyviä vinkkejä sekä treeniin että itse kisaan. En järin odottanut, että jo tässä vaiheessa teemaan pitäisi tutustua, joten otetaan rennosti ja odotellaan, että tilanne ratkaisee itsensä. Mitään ravintoarvoja ja -määriä en rupea punnitsemaan tai laskemaan, joku roti tähänkin ylisuorittamiseen. Kaikki (yksinkertaiset) lisävinkit ovat tervetulleita, sillä välin minä lisään annoksieni kokoa. Määrää ei oikein päivään mahdu lisää, muuten pitäisi herätä yölläkin syömään.

3 kommenttia:

  1. Tulepas käymään alakerran sedän luona, niin saat sponssina HK:n ja Suomen Olympiakomitean tekemän Urheilijan ravitsemusoppaan. Ehkä sieltä löytyy jotain uusia ideoita ravitsemuspuoleen.

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa liioittelulta. Soittelen.

    VastaaPoista
  3. Ottaisin palauttavat juomat käyttöön, ku treenaat niin simona. Vähenee krampitkin varppina. Itse käytän välillä ja eron huomaa vähemmälläkin treenauksella.

    - Miikka

    VastaaPoista