torstai 23. kesäkuuta 2011

Viimeiset voitelut

Noniin, lisäsin oikein laskurin tuohon sivupalstaan, josta voi vilkuilla kisaan jäljellä olevia päiviä, tunteja ja sekunteja. Tätä kirjoittaessa kisaan on enää 22 päivää, joten tiettyjä viime hetken valmisteluja sietää alkaa aloitella jo nyt.

a) venäytin selkäni, eli olen viimeiset 10 päivää ollut täysin vailla treenejä. Parempi toisaalta nyt kuin viikko ennen kisaa.
b) hieroja ihmetteli pohkeideni lähes minimaalista kireyttä. Itku ei ollut edes lähellä pohkeita painellessa, joten jotain on mennyt parempaan suuntaan. Kiitoksia Asics, tossujen vaihto korjasi jalkaongelmat kerralla.
c) fillarin renkaissa on ilkeän näköisiä kulumia, ilmeisesti irtosorasta tulleita. Pitänee vaihtaa uudet ulkokumit vielä ennen kisaa, mutta Schwalbelle lähtee palaute, jos pistosuojatut kumit näyttävät yliajetuilta jo alle 600km jälkeen.
d) Paavo Nurmi -puolimarathon 2.7. on ensimmäinen kestävyyskilpailuni ikinä. Tätä ennen kovin kisasuoritukseni on Aurasoudut vuonna 2006, jolloin brutaali 7min kisa päättyi pronssimitaliin. Tuo kisa pitäisi juosta varsin lennokasta vauhtia (tavoite 1:40), mutta koska sen jälkeen on 2vko palautteluaikaa itse Joroisten kisaan, en näe tuota ongelmana.
e) Alexander Stubb pyöräili Pirkan pyöräilyn (137km) kesäkuussa keskivauhdilla 37km/h. En tajua. 30km/h vauhdin pitäminen tuntuu minulle haasteelta, mistä hitosta ulkoministeri repii tuon 20+% lisävauhtia tuon mittaiselle matkalle? Aplodeja.

Harjoitusohjelmassa on siis vielä pari pidempää pyörälenkkiä, joitain lyhyempiä ja vauhdikkaampia juoksulenkkejä ja lyhythihaisen märkäpuvun koeajoa järvessä. Littoistenjärven sinileväkukinto alkaa hyppiä liiallisen puolelle, joten Kakskerranjärvi lienee fiksumpi vaihtoehto viimeistelytreeneihin. Ravintopuolesta kirjoittelen vielä erikseen ennen kisaa, nyt saa vielä syödä paljon makkaraa ja saunavihtoja.

2 kommenttia:

  1. Stubb on erittäin kovassa kunnossa. Ja noissa massatapahtumissa ajetaan porukassa, mistä saa valtavan peesiavun. Sinäkin pääsisit yli 30km/h keskinopeuksiin noilla matkoilla kunnon peesiavulla.

    VastaaPoista
  2. Stubbin huutelusta sisuuntuneena (Säkylässä äijä tikitti 46km matkan keskivauhdilla 41km/h, morjens) olen nyt saanut itsekin hieman vauhtia tähän puuhaan ilman peesiapuja ja nyt keskivauhti on ollut leppoisallakin poljennalla 30 tai yli.

    Kyllä se tästä, nyt lauantaisen jälkeen alkoi vain jännittää tuo juoksuosuus. Pitänee konsultoida Hiihtoliittoa jaksamisasioissa.

    VastaaPoista